Hyppää sisältöön

Felix Heintzenberg

Felix Heintzenberg syntyi vuonna 1971 Lübeckissä, Saksassa, ja muutti Lundin kaupunkiin Ruotsiin vuonna 1995 opiskelemaan biologiaa. Hän aloitti villieläinten valokuvauksen vuonna 1986. Felix työskentelee pääasiassa suurissa projekteissa, jotka usein johtavat kirjoihin. Hän on julkaissut kuusi kirjaa villieläimistä, muun muassa ”Yön villieläimet”, ”Pöllöt” ja ”Arktis”. Kolme teosta on palkittu arvostetuilla kirjallisuuspalkinnoilla Ruotsissa. Felix on myös voittanut palkintoja ja kunniamainintoja erilaisissa villieläinkuvauskilpailuissa, kuten BBC Wildlife Photographer of the Year ja GDT European Wildlife Photographer of the Year. Felix Heintzenberg asuu yhä Lundissa, hänellä on 13-vuotias tytär ja hän työskentelee täyspäiväisesti yläasteen opettajana.

Esityksessään Heintzenberg käsittelee ilveskameravalokuvausta Etelä-Ruotsin metsissä. Kyseessä on henkilökohtainen matka, joka on kestänyt yli kuusi vuotta jatkuen edelleen.

”Yleisö pääsee seuraamaan matkaani ensimmäisestä ideasta valokuvata ilveksiä ensimmäisiin onnistumisiin ja lopulta palkitsevaan valokuvaan. Kaikessa on kyse inspiraatiosta ja intohimosta sekä unelmien seuraamisesta.”