Hyppää sisältöön

Hannu Hautala -sarja

Nature Photon -luontokuvakisan Hannu Hautala -sarjaan voi lähettää kuvia kaikista luonnonilmiöistä, kuten maisemat, kasvit, linnut ja nisäkkäät. Sarjaan osallistuvan kuvan tulee kuitenkin olla mahdollisimman luonnonmukainen ja ilmentää kuvaushetken tunnelmaa ja tilannetta. Kuvausajankohta on vapaa.

Sarjan kilpailu on avoinna 31.7.2024 saakka.

Kilpailuun voi osallistua vain digitaalisilla tiedostoilla netin kautta. Sarjaan voi lähettää enintään viisi (5) kuvaa.

Voittajat valitsee tuomaristo, johon kuuluvat Jonna Kalliomäki (pj.), Paavo Hamunen ja Mika Honkalinna. Lisäksi tuomaristoon kuuluu vaihtuva jäsen.

Sarjassa palkitaan 5 parasta kuvaa. Sarjan pääpalkinto on 2000 euroa. Järjestäjä maksaa palkinnoista lakisääteisen veron.

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu sarjoihin Hannu Hautala ja Luonnon Taidetta on yhteensä 30 euroa.

 • Kun olet rekisteröitynyt ja maksanut osallistumismaksun, saat sähköpostiisi rekisteröitymiskoodit.
 • Kuittaus maksusta tulee sähköpostiisi Eventz International Oy:ltä, joka kerää osallistumismaksut Nature Photon ja Kuusamon kaupungin puolesta.
 • Kun olet saanut rekisteröitymiskoodit sähköpostiisi palaa takaisin näille sivuille.
 • Toimita kilpailukuvasi  ja täytä yhteystietosi alla olevan osallistumislinkin kautta.
 • Huomioi, että kaikki kuvat on ladattava samalla kertaa.
 • Sarjassa vain peruskuvankäsittely on sallittu (kuten rajaus, terävöitys, sävyjen, valoisuuden säätö, kohtuulliset kuvan osa-alueen säädöt, kennonpölyn ja kohinan poisto). Kuvan saa muuttaa mustavalkoiseksi tai sävytoonata. Maisemakuvissa panoraamakuvien yhdistäminen, HDR ja terävyysalueen laajennus ovat sallittuja. Kuvan muoto on vapaa. Kilpailuun ei voi osallistua trikkikuvilla tai muutoin manipuloiduilla kuvilla!

  Sarjaan voi osallistua ainoastaan digitaalisella tiedostolla, parhaalla jpg-laadulla. Pitkän sivun mitta on 1920 pikseliä (leveys tai korkeus). Tiedosto voi olla digitoitu diasta tai negatiivista. Jokaiseen sarjaan voi ladata maksimissaan viisi (5) kuvaa. Kilpailukuvat voi ladata vain internetin kautta. HUOM! Ilmoittautumislomake on täytettävä erikseen kuhunkin sarjaan, mihin osallistuu.

 • Kilpailukuvat voi ladata vain internetin kautta. Jokaisen kuvan metadataan on merkittävä kuvaajan nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

  Kuvatiedostot tulee nimetä niin, että niissä näkyy sarjan nimi ja teoksen nimi. Esimerkiksi hannuhautala_neidonkenka

  Kuviin ei saa lisätä vesileimaa, kuvaajan nimeä tai logoa.

  Originaalitiedostoja ei lähetetä kilpailuun osallistumisen yhteydessä. Palkituilta kuvaajilta tullaan pyytämään originaali/originaalitiedosto viimeistään elokuussa. Originaalitiedosto tulee toimittaa tuomaristolle viikon sisällä pyynnön lähettämisestä. Originaalitiedosto on alkuperäinen muokkaamaton kameran tiedosto: RAW, DNG, CR2, NEF, TIF jne. Skannatuissa dioissa ja negatiiveissa originaali on dia tai negatiivi.

  Hox: Tarkista, että JavasScript on sallittu selaimesi tietosuoja-asetuksissa.

Lisätietoja kilpailusta

 • Kilpailua koskeviin kysymyksiin vastaa tuomariston puheenjohtaja Jonna Kalliomäki
 • Kuvien välittämiseen liittyvissä kysymyksissä neuvoo kulttuuritoimenjohtaja Ulla Ingalsuo-Laaksonen