Hyppää sisältöön

Kilpailun ohjeet ja säännöt

Osallistumisen ohjeet

Kuusamo Nature Photo -luontokuvakilpailut ovat kaikille avoimia!

  • Sarjoihin voi osallistua myös aiemmin julkaistuilla kuvilla sekä kuvilla, joilla on osallistuttu muihin alan kilpailuihin niin koti- kuin ulkomailla
  • Kuvien tulee olla osallistujan itse ottamia ja hänellä tulee olla kuviin kaikki oikeudet
  • Mikäli kuvissa esiintyy tunnistettavia henkilöitä tulee kuvaajalla olla heidän suostumuksensa kuvien julkaisemiseen
  • Kaikkiin sarjoihin voi osallistua milloin tahansa otetutulla kuvalla
  • Kuva voi olla otettu mistäpäin maailmaa tahansa
  • Sarjoihin voi osallistua minkä tahansa maan kansalainen

Katso tarkemmat osallistumisohjeet ja -linkit kunkin kilpailukategorian sivulta:

Hannu Hautala -sarja, Luonnon taidetta -sarja, Muutos Instagram Reels -sarja, Nuorten Instagram -sarja

Osallistumismaksu ja osallistuminen

Osallistumismaksu Hannu Hautala- ja Luonnon taidetta -sarjaan on 30 euroa. Pääset osallistumaan samalla osallistumismaksulla molempiin sarjoihin.

Kun olet maksanut rekisteröitymismaksun, saat sähköpostiisi kumpaankin sarjaan osallistumiskoodin sekä kuitin maksusta. ! Muista tarkistaa roskaposti, mikäli viestiä ei näy saapuneet-kansiossa-

Vaikka saat maksun jälkeen koodin kumpaankin sarjaan, voit osallistua halutessasi vain toiseen. Täytä osallistumislomake erikseen kumpaankin sarjaan ja käytä sarjakohtaista koodia. Molempiin sarjoihin voi lähettää enintään viisi kuvaa ja nämä kuvat tulee lähettää yhdellä kertaa. Lähetyksen jälkeen niitä ei voi enää muokata tai poistaa.

Instagram -sarjat ovat maksuttomia ja niihin osallistutaan Instagram -sovelluksen kautta.

Tuomaristo ja arvostelu

Valokuvakilpailun tuomariston puheenjohtajana toimii Jonna Kalliomäki, vakituisina tuomareina Paavo Hamunen ja Mika Honkalinna. Lisäksi tuomaristossa on vuosittain vaihtuva vieraileva tuomari. Vierailevana tuomarina toimii vuoden 2024 kuvakilpailussa Kaisa Sirén.

Tuomaristo voi hylätä sääntöjen vastaisen kuvan myös voittajakuvien valinnan ja julkaisemisen jälkeen. Tuomariston päätöksistä ei voi valittaa.

! Huomioithan, että Hannu Hautala- ja Luonnon taidetta -sarjan rahapalkinnot ovat tuloverolain mukaista verotettavaa ansiotuloa.

Tulosten julkistaminen

Tulokset julkistetaan Kuusamo Nature Photo -tapahtumassa ja luontokuvafestivaalin kotisivuilla, sosiaalisessa mediassa ja eri tiedotusvälineissä.

Jokainen kahdeksan parhaan joukossa kisaava Hannu Hautala- ja Luonnon taidetta -sarjaan osallistunut kuvaaja sekä kolmen parhaan joukossa kisaavat Instagram -sarjan osallistujat saavat kutsun osallistua Kuusamo Nature Photo -luontokuvatapahtumaan kutsuvieraana.  Osallistujien sijoitukset kerrotaan palkintojenjakotilaisuudessa Kuusamotalolla.

Järjestäjän oikeudet kilpailuun ja kuviin

Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muuttaa kilpailuaikaa pakottavista syistä. Mikäli kilpailu joudutaan perumaan kesken kilpailun, arvotaan kilpailun palkinto kaikkien ennen perumista sarjaan osallistuneiden kilpailijoiden kesken.

Kilpailun järjestäjällä on oikeus julkaista palkittujen osallistujien nimet tai nimimerkit valitsemissaan viestintä- ja markkinointikanavissa.

Tapahtumajärjestäjällä on mahdollista käyttää palkittuja ja kunniamaininnan saaneita kuvia osana tapahtuman ja kuvakilpailun markkinointia ja osana tapahtuman sisältöä muun muassa palkituista kuvista kootussa kuvaesityksessä ja/tai näyttelyssä. Kuvaajalla säilyy täydet kuvaoikeudet omaan kilpailukuvaan.

Kilpailun tulokset ja voittajakuvat tullaan julkaisemaan Kuusamo Nature Photo -luontokuvatapahtumassa, festivaalin kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa, sekä eri lehdissä, mahdollisesti niiden nettisivuilla ja muilla kanavilla.

Osallistumalla kilpailuun annat tähän suostumuksesi.

Kilpailukuvia tai niiden oikeuksia ei tulla myymään eteenpäin, eikä kuvia tulla käyttämään kaupallisessa tarkoituksessa ilman kuvaajan erillistä suostumusta.

 

Lisätietoja kilpailusta

  • Kilpailua koskeviin kysymyksiin vastaa tuomariston puheenjohtaja Jonna Kalliomäki
  • Kuvien välittämiseen liittyvissä kysymyksissä neuvoo kulttuuritoimenjohtaja Ulla Ingalsuo-Laaksonen