Hyppää sisältöön

Luonnon taidetta -sarja

Luonnon taidetta -sarjaan voi osallistua millä tahansa luontoaihetta esittävällä kuvalla, joka on kameran tuottama yksi tiedosto, esimerkiksi HDR, Focus stackin, päällekkäisvalotus tai kameran liikuttelulla tehty tiedosto. Kuva voi olla myös ilman erikoistekniikoita otettu, hyvin oivallettu ja toteutettu kuva. Arvostelussa huomiota kiinnitetään erityisesti ennakkoluulottomaan näkemykseen, kuvan herättämiin mielikuviin, luovaan ilmaisuun ja visuaalisuuteen. Kuvankäsittelyohjelmalla manipuloidut kuvat ei ole sallittuja.

Kilpailuun voi osallistua vain digitaalisilla tiedostoilla netin kautta. Sarjaan voi lähettää enintään viisi (5) kuvaa.

Sarjan kilpailu on avoinna 31.7.2023 saakka.

Voittajat valitsee tuomaristo, johon kuuluvat Jonna Kalliomäki (pj.), Paavo Hamunen ja Mika Honkalinna. Lisäksi tuomaristoon kuuluu vaihtuva jäsen.

Sarjassa palkitaan 5 parasta kuvaa. Sarjan pääpalkinto on 1500 euroa. Järjestäjä maksaa palkinnoista lakisääteisen veron.

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu molempiin sarjoihin Hannu Hautala ja Luonnon Taidetta on yhteensä on 30 euroa.

 • Kun olet rekisteröitynyt ja maksanut osallistumismaksun, saat sähköpostiisi rekisteröitymiskoodit.
  • Kuittaus maksusta tulee sähköpostiisi Eventz International Oy:ltä, joka kerää osallistumismaksut Nature Photon ja Kuusamon kaupungin puolesta.
 • Kun olet saanut rekisteröitymiskoodit sähköpostiisi palaa takaisin näille sivuille.
 • Toimita kilpailukuvasi  ja täytä yhteystietosi  alla olevasta osallistumislinkistä.
 • Huomioi, että kaikki kuvat on ladattava samalla kertaa.

 

Yhteistyössä:

 • Sarjassa vain peruskuvankäsittely on sallittu (kuten rajaus, terävöitys, sävyjen, valoisuuden säätö, kohtuulliset kuvan osa-alueen säädöt, kennonpölyn ja kohinan poisto). Kuvan saa muuttaa mustavalkoiseksi tai sävytoonata. Maisemakuvissa panoraamakuvien yhdistäminen, HDR ja terävyysalueen laajennus ovat sallittuja. Kuvan muoto on vapaa. Kilpailuun ei voi osallistua trikkikuvilla tai muutoin manipuloiduilla kuvilla!

  Sarjaan voi osallistua ainoastaan digitaalisella tiedostolla, parhaalla jpg-laadulla. Pitkän sivun mitta on 1920 pikseliä (leveys tai korkeus). Tiedosto voi olla digitoitu diasta tai negatiivista. Jokaiseen sarjaan voi ladata maksimissaan viisi (5) kuvaa. Kilpailukuvat voi ladata vain internetin kautta. HUOM! Ilmoittautumislomake on täytettävä joka sarjaan erikseen, mihin osallistuu.

 • Kilpailukuvat voi ladata vain internetin kautta. Jokaisen kuvan metadataan on merkittävä kuvaajan nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

  Nimeä kuvatiedostot merkitsemällä sarjan nimi ja kuvan nimi esim. luonnontaidetta_kesayo

  Kuviin ei saa lisätä vesileimaa, kuvaajan nimeä tai logoa.

  Hox: Tarkista, että JavasScript on sallittu selaimesi tietosuoja-asetuksissa.

 • Originaalitiedostoja ei lähetetä kilpailuun osallistumisen yhteydessä. Palkituilta kuvaajilta tullaan pyytämään originaali/originaalitiedosto viimeistään elokuun alussa viikolla 32. Originaalitiedosto tulee toimittaa tuomaristolle viikon sisällä pyynnön lähettämisestä.

  Originaalitiedosto on alkuperäinen muokkaamaton kameran tiedosto: RAW, DNG, CR2, NEF, TIF jne. Skannatuissa dioissa ja negatiiveissa originaali on dia tai negatiivi.

Lisätietoja kilpailusta

 • Kilpailua koskeviin kysymyksiin vastaa tuomariston puheenjohtaja Jonna Kalliomäki
 • Kuvien välittämiseen liittyvissä kysymyksissä neuvoo kulttuuritoimenjohtaja Ulla Ingalsuo-Laaksonen