Hyppää sisältöön

Kuusamo Nature Photo 2023 kuvakilpailu

Vuoden 2023 luontokuvakilpailun pääsarjojen osallistumisaika on päättynyt 31.7.2023.

Nature in Motion -REELS-sarjan ja Lasten ja nuorten Instagram-sarjan osallistumisaika on 1.5.-20.8.2023.

Kuusamo Nature Photo kuvakilpailu on avoin kaikille ja siihen voi osallistua myös aiemmin julkaistuilla kuvilla sekä kuvilla, joilla on osallistuttu muihin alan kilpailuihin niin koti- kuin ulkomailla. Legendaaristen Hannu Hautala ja Luonnon taidetta -sarjojen lisäksi kuvakilpailussa on mukana Instagram REELS -videosarja.

 

 • Kilpailu on avoin kaikille ja siihen voi osallistua myös aiemmin julkaistuilla kuvilla, sekä kuvilla joilla on osallistuttu muihin kilpailuihin. Kuvien tulee olla osallistujan itse ottamia ja hänellä tulee olla kuviin kaikki oikeudet. Mikäli kuvissa esiintyy tunnistettavia henkilöitä tulee kuvaajalla olla heidän suostumuksensa kuvien julkaisemiseen.

  Kilpailuun osallistuja sitoutuu noudattamaan kilpailun sääntöjä.

  Kilpailuaika päivittyy kevään 2023 aikana.

  Ohjeet kuvien välittämiseen löytyvät sarjakohtaisista tiedoista.

  Palkituista kuvista kootaan näyttely.

 • Kilpailuun voi osallistua vain digitaalisilla tiedostoilla, jotka välitetään netin kautta. Jokaiseen sarjaan voi lähettää enintään 5 kuvaa. Kilpailukuvat ladataan sarjan omalla sivulla. Kuvien latauksen jälkeen niitä ei pysty muokkaamaan tai poistamaan palvelimelta.

  Katso osallistumisohjeet ja -linkit kunkin kilpailukategorian sivulla.

 • Valokuvakilpailun tuomariston puheenjohtajana toimii Jonna Kalliomäki, vakituisina tuomareina Paavo Hamunen ja Mika Honkalinna. Lisäksi tuomaristossa on vuosittain vaihtuva vieraileva tuomari.

  Tuomaristo voi hylätä sääntöjen vastaisen kuvan myös voittajakuvien valinnan ja julkaisemisen jälkeen. Tuomariston päätöksistä ei voi valittaa.

 • Tulokset julkistetaan kotisivuillamme, sosiaalisessa mediassa ja laajalti eri tiedotusvälineissä.

 • Kilpailun järjestäjällä eli Kuusamon kaupungin kulttuuritoimella on oikeus käyttää palkittuja kuvia veloituksetta Kuusamo Nature Photon tiedotuksessa ja markkinoinnissa painetussa ja sähköisessä mediassa ja kilpailun tuloksista kertovassa kiertävässä valokuvanäyttelyssä. Lisäksi Kuusamo Nature Photo voi veloituksetta näyttää myös palkitsemattomia kuvia kilpailun annista kertovassa multimediaesityksessä, joka esitetään kilpailun voittajien julkistamistilaisuudessa Kuusamotalolla.

  Kilpailun tulokset ja voittajakuvat tullaan julkaisemaan Kuusamo Nature Photon kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa, sekä eri lehdissä, niiden nettisivuilla ja somekanavilla ja eri uutiskanavilla. Kilpailukuvia tai niiden oikeuksia ei tulla myymään eteenpäin, eikä kuvia tulla käyttämään kaupallisessa tarkoituksessa ilman kuvaajan erillistä suostumusta.