Hyppää sisältöön

Hannu Hautala -sarja

Nature Photon -luontokuvakisan Hannu Hautala -sarjaan voi lähettää kuvia kaikista luonnonilmiöistä, kuten maisemat, kasvit, linnut ja nisäkkäät. Sarjaan osallistuvan kuvan tulee kuitenkin olla mahdollisimman luonnonmukainen ja ilmentää kuvaushetken tunnelmaa ja tilannetta.

Kilpailuun voi osallistua vain digitaalisilla tiedostoilla netin kautta. Jokaiseen sarjaan voi lähettää enintään viisi (5) kuvaa.

Voittajat valitsee tuomaristo, johon kuuluvat Jonna Kalliomäki (pj.), Paavo Hamunen, Mika Honkalinna ja Taru Rantala.

Sarjassa palkitaan 5 parasta kuvaa. Sarjan pääpalkinto on 2.500 euroa.

Osallistumismaksu

Sarjakohtainen osallistumismaksu on 20 euroa.

 • Kun olet rekisteröitynyt ja maksanut osallistumismaksun, saat sähköpostiisi rekisteröitymiskoodin.
  • Kuittaus maksusta tulee sähköpostiisi Eventz International Oy:ltä, joka kerää osallistumismaksut Nature Photon ja Kuusamon kaupungin puolesta.
 • Kun olet saanut rekisteröitymiskoodin valitsemaasi kilpailusarjaan palaa takaisin näille sivuille.
 • Toimita kilpailukuvasi  ja täytä yhteystietosi sivulla Osallistu luontokuvakilpailuun.
 • Huomioi, että kaikki kuvat on ladattava samalla kertaa.
 • Sarjassa vain peruskuvankäsittely on sallittu (kuten rajaus, terävöitys, sävyjen, valoisuuden säätö, kohtuulliset kuvan osa-alueen säädöt, kennonpölyn ja kohinan poisto). Kuvan saa muuttaa mustavalkoiseksi tai sävytoonata. Maisemakuvissa panoraamakuvien yhdistäminen, HDR ja terävyysalueen laajennus ovat sallittuja. Kuvan muoto on vapaa. Kilpailuun ei voi osallistua trikkikuvilla tai muutoin manipuloiduilla kuvilla!

  Sarjaan voi osallistua ainoastaan digitaalisella tiedostolla, parhaalla jpg-laadulla. Pitkän sivun mitta on 1920 pikseliä (leveys tai korkeus). Tiedosto voi olla digitoitu diasta tai negatiivista. Jokaiseen sarjaan voi ladata maksimissaan viisi (5) kuvaa. Kilpailukuvat voi ladata vain internetin kautta. HUOM! Ilmoittautumislomake on täytettävä erikseen kuhunkin sarjaan, mihin osallistuu.

 • Kilpailukuvat voi ladata vain internetin kautta. Jokaisen kuvan metadataan on merkittävä kuvaajan nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

  Originaalitiedostoja ei lähetetä kilpailuun osallistumisen yhteydessä. Palkituilta kuvaajilta tullaan pyytämään originaali/originaalitiedosto viimeistään elokuun viikolla 32. Originaalitiedosto tulee toimittaa tuomaristolle viikon sisällä pyynnön lähettämisestä. Originaalitiedosto on alkuperäinen muokkaamaton kameran tiedosto: RAW, DNG, CR2, NEF, TIF jne. Skannatuissa dioissa ja negatiiveissa originaali on dia tai negatiivi.

Lisätietoa kilpailusta