Hyppää sisältöön

Luonnon taidetta

Luonnon taidetta -sarjaan voi osallistua millä tahansa luontoaihetta esittävällä kuvalla, joka on kameran tuottama yksi tiedosto, esimerkiksi HDR, Focus stackin, päällekkäisvalotus tai kameran liikuttelulla tehty tiedosto. Kuva voi olla myös ilman erikoistekniikoita otettu, hyvin oivallettu ja toteutettu kuva. Arvostelussa huomiota kiinnitetään erityisesti ennakkoluulottomaan näkemykseen, kuvan herättämiin mielikuviin, luovaan ilmaisuun ja visuaalisuuteen. Kuvankäsittelyohjelmalla manipuloidut kuvat ei ole sallittuja.

Kilpailuun voi osallistua vain digitaalisilla tiedostoilla netin kautta. Jokaiseen sarjaan voi lähettää enintään 5 kuvaa.

Voittajat valitsee tuomaristo, johon kuuluvat Jonna Kalliomäki (pj.), Paavo Hamunen, Mika Honkalinna ja vaihtuvana tuomarina Taru Rantala.

Sarjassa palkitaan 5 kuvaajaa. Siinä jaetaan rahapalkinto ja lahjakortti, joiden yhteisarvo on 1.000 euroa. Järjestäjä maksaa palkinnoista lakisääteisen veron.

 

Kuvien säätäminen

Sarjassa vain peruskuvankäsittely on sallittu (rajaus, terävöitys, sävyjen, valoisuuden säätö, kohtuulliset kuvan osa-alueen säädöt, kennonpölyn ja kohinanpoisto jne.). Kuvan saa muuttaa mustavalkoiseksi tai sävytoonata. Maisemakuvissa panoraamakuvien yhdistäminen, HDR ja terävyysalueen laajennus ovat sallittuja. Kuvan muoto on vapaa. Kilpailuun ei voi osallistua trikkikuvilla tai muutoin manipuloiduilla kuvilla!

Sarjaan voi osallistua ainoastaan digitaalisella tiedostolla, parhaalla jpg-laadulla. Pitkän sivun mitta on 1920 pikseliä (leveys tai korkeus). Tiedosto voi olla digitoitu diasta tai negatiivista. Jokaiseen sarjaan voi ladata maksimissaan viisi (5) kuvaa. Kilpailukuvat voi ladata vain internetin kautta. HUOM! Ilmoittautumislomake on täytettävä joka sarjaan erikseen, mihin osallistuu.

Kuvien lähettäminen

Kilpailukuvat voi ladata vain internetin kautta. Ilmoittautumislomake on täytettävä erikseen kaikista sarjoista, joihin osallistuu.

Kilpailukuvat nimetään: sarjankoodi_kuvannumero­_kuvannimi_kuvaajan­nimimerkki.jpg (esim. A_1_saukko_pellepeloton.jpg). HUOM! jpg merkin jälkeen ei saa laittaa enää numeroita. Jokaisen kuvan metadataan on merkittävä kuvaajan nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Originaalitiedostot

Originaalitiedostoja ei lähetetä kilpailuun osallistumisen yhteydessä. Palkituilta kuvaajilta tullaan pyytämään originaali/originaalitiedosto viimeistään elokuun alussa viikolla 31. Originaalitiedosto tulee toimittaa tuomaristolle viikon sisällä pyynnön lähettämisestä. Originaalitiedosto on alkuperäinen muokkaamaton kameran tiedosto: RAW, DNG, CR2, NEF, TIF jne. Skannatuissa dioissa ja negatiiveissa originaali on dia tai negatiivi.

Lisätietoja

Kilpailua koskeviin kysymyksiin vastaa tuomariston puheenjohtaja Jonna Kalliomäki, jonna.kalliomaki@kuusamo.fi

Kuvien välittämiseen liittyvissä kysymyksissä neuvoo tapahtumasihteeri Jari Säkkinen jari.sakkinen@kuusamo.fi

Osallistumismaksu

Sarjakohtainen osallistumismaksu on 20 euroa.

Osallistu tästä linkistä.