Hyppää sisältöön

Joukko kiehtovia kuvaajia esiintyy Kuusamo Nature Photossa

Anders Geidemark/Tiger India

Luontokuvafestivaali muistelee Hannu Hautalaa

Kuusamo Nature Photo kunnioittaa edesmenneen Hannu Hautalan muistoa. Legendaarista luontokuvaajaa muistellaan muun muassa Hannu Hautala luontokuvakeskukseen avattavassa muistonäyttelyssä ja muistoretkellä Päähkänälle.

Kuusamo Nature Photo tuo Kuusamoon esiintymään luontokuvauksen kiehtovinta kärkeä. Kuvaajat kertovat luontokuviensa tarinoita Kuusamotalossa lauantaina ja Rukalla sunnuntaina.

Esiintyjät

Kuusamotalossa ja Rukalla kokouskeskuksessa katsellaan viikonvaihteen aikana muun Sanna Kanniston vaikuttavia studiokuvia linnuista, Pata Degermanin kuvia äärimmäisistä olosuhteista, Kaisa Sirénin impressionistista lähestymistapaa luontoon ja nautitaan Rachel Bigsbyn ainutlaatuisesta valokuvausmatkasta Huippuvuorille ja Shetlantiin.

Esiintyjät – Kuusamo Nature Photo

”Patrick Degerman on kuin Astrid Lindgrenin humalassa kirjoittama satuhahmo. Degerman syö voikeittoa, juo rypsiöljyä pullon suusta, haistelee jääkarhun hengitystä eikä käytä hanskoja 60:n asteen pakkasessa.

”Sanna Kanniston studiokuvista ihmistä katsoo lintu, joka on hetkeksi erotettu luonnosta ja tuotu osaksi tutkimusta ja kulttuuria. ”Eläimen vastavuoroinen vaikeasti tulkittava katse ja sen kohtaaminen on minulle tärkeää. Katseessa on läsnä eläimen olemuksen erityisyys, sen kiehtovuus.”

”Anders Geidemark on vaeltanut metsässä siitä lähtien, kun on oppinut kävelemään. ”Metsä oli päiväkotini ja esikouluni. Kun lähden metsään, menen kotiin.”

Näyttelyt

Luontokuvafestivaalin päänäyttelynä nähdään Mika Honkalinnan Suo siellä. Kuusamotalossa avautuu festivaalin aikana kaikkiaan viisi luontokuvanäyttelyä.

Näyttelyt – Kuusamo Nature Photo

 

Kuvakilpailu ja ohjelma

Kuusamo Nature Photo 2023 luontokuvakilpailu keräsi tänäkin vuonna edustavan joukon luontokuvai kisaamaan Hannu Hautalan nimikkosarjassa, Luonnon taidetta -sarjassa ja kahdessa instagram-sarjassa.

Perjantaina festivaalin avausohjelmassa on tarjolla audiovisuaalinen konsertti, päänäyttelyn avajaiset ja kuvakilpailun tulosten julkistaminen.

Festivaaliohjelma – Kuusamo Nature Photo

Lauantain festivaalipäivän Kuusamotalossa juontaa Tiina Koskela-Janhunen.

Kuusamo Nature Photon juontava Tiina Koskela-Janhunen on kuusamolainen luokanopettaja. Luontokuvauksesta – tai kuvauksesta yleensä – hän ei sanojensa mukaan tiedä tuon taivaallista.  Tiina osaa kuitenkin vaikuttua kuvista ja niihin liittyvistä tarinoista.

Kuusamo Nature Photolla on jälleen tänä vuonna saunavuoro. Kulttuurisaunassa Oivangissa otetaan löylyt ja keskustellaan festivaalin taiteellisen johtajan Jonna Kalliomäen johdolla.