Hyppää sisältöön

Näyttelyt

Kuusamo Nature Photo -luontokuvafestivaaleilla on luvassa on jälleen monipuolinen näyttelykattaus, joka sisältää tuttuun tapaan Vuoden Luontokuvat 2023 -näyttelyn, Kuusamo Nature Photo -kuvakilpailun parhaat ja paljon muuta. Vuoden 2024 päänäyttelynä on Juha Suonpään ”Pohjolan ilves.”

Juha Suonpää jatkaa taiteellista suurpetoaiheista teoskokonaisuuttaan Pohjolan ilves -valokuvanäyttelyllä. Näyttelyyn kuuluu lisäksi videoinstallaatio sekä Metsän kissa -valokuvataidekirja, joka tukee Luonnonperintösäätiön Ilvesmetsä -keräystä. Myös elokuvan myötä aloitettu vaikuttavuustyö kanssakulkijuuden puolustamiseksi ja keskustelun ylläpitämiseksi jatkuu valokuvanäyttelyyn liittyvien oheistapahtumien välityksellä, joissa Suonpää kertoo sanoin ja kuvin ilveksistä ja yhteistyöstä heidän kanssaan.

“Kuudennen sukupuuttoaallon keskellä meillä on toivoa vain, jos ymmärryksemme kaiken yhteenkuuluvuudesta kasvaa toislajisia ystäviämme tarkkailemalla.

On tärkeää puhua alistetussa asemassa olevista elollisista, koska mitä paremmin heidät tuntee, sitä vaikeampaa ja vastenmielisempää on tappaminen vain huvin tai varmuuden vuoksi.

Ympäristöongelmiemme ratkaisut eivät ole teknisiä. Taide havahduttaa huomaamaan aiemman tietämättömyytemme, jonka jälkeen avautuu mahdollisuus suunnan muutokseen.

Ilvesprojektini tavoitteena on lisätä taiteen keinoin ympäristöömme liittyvää tunnetietoa. Metsän eläinten välityksellä haluan tehdä näkyväksi meitä ympäröivän monimuotoisen luonnon monimuotoisen elonkirjon, jonka säilyminen edellyttää uudentyyppisen luontosuhteen rakentumista. ”

Näyttelyitä on esillä sekä Kuusamotalolla että Matkailu- ja kulttuurikeskus Karhuntassussa. Vuonna 2024 mukana on myös uusia kohteita!