Hyppää sisältöön

Kaksi ensi-iltaa Nature Photossa!

Kuusamo Nature Photo XXVI avataan komeasti kahdella ensi-illalla. Jo torstaina Kuusamotalolla nähdään ja kuullaan Soivan Siilin Markus Lampela ja Kyösti Salmijärven luontokuvaajalegenda Hannu Hautalan luontokuviin säveltämiä Laulusia. Lauluset kiertävät kaikilla Kuusamon alakouluilla ja yleisöesitys on Oulankasalissa torstaina 9.9.2021 klo 18.

Perjantaina ensi-iltansa saa Laulu Suomaan kurjista. Se on luontokuvaajalegenda Hannu Hautalan kurkikuvien innoittama näyttämöteos. Tanssija Heli-Maria Latola ja lauluntekijä-artisti, musiikkivideo-ohjaaja Jukka Takalo ovat käsikirjoittaneet tarinan, jonka myös itse esittävät.

Teoksessa luonnon isot kysymykset ja yksilöiden omat kohtalot kietoutuvat kurjen ja luontokuvaajan syvenevään suhteeseen. Lopulta tarina kasvaa koskettamaan yhden suon lisäksi koko maailmaa ristiriitoineen.

Nykytanssia, luontokuvia, videota ja kuplettimusiikkia yhdistelevän teoksen tyylilajia voisi luonnehtia intiimiksi sinfoniaksi tai kuplettioopperaksi. Omat mausteensa teokseen tuo vaatesuunnittelija-lavastaja Veera Vuorenpään moniaistillinen lavastus. Suopursu tuoksuu ja marjat maistuvat.

Tervetuloa Suomaan laidalle kuuntelemaan, haistamaan ja maistamaan, kun kosmos soittaa ikuisen kiertokulun sambaa!

Esitys juhlistaa  Hannu Hautalan, Pohjois-Pohjanmaa liiton ja Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston juhlavuosia.

Ensi-ilta on Kuusamotalon Oulankasalissa perjantaina 10.9.2021 klo 19. Vapaa pääsy!