Hyppää sisältöön

Lasten ja nuorten Instagram -sarjan palkitut

1.sija Vsuvelaphotography (Veikko Suvela) – Niittykirvinen

Tampere

350 € Kuusamon kaupunki

Vangitseva valokuva, jonka maalausmainen värivesiputous luo hienon kontrastin kuvan linnun ja taustan välille. Kontrasti nostaa lintua hyvin esille ja väriskaala tuo kuvaan tekstuuria luoden vaikutelman sadunomaisesta tunnelmasta. Taustan värit saavat ajatukset harhailemaan revontulien loimuista aina fantasian pyörteisiin.

 

 

2. sija Stellawphotography (Stella Lahti) – Lintujen talvikokous

Espoo

70 € lahjakortti Kuusamotalo

Valokuvan harmoninen tunnelma luo vaikutelman utuisesta hetkestä, jossa vuorokauden aika ja vuodenajan käsitykset hämärtyvät. Kuvan arkiseen luontonäkymään on saatu rytmiä ja liikettä selväpiirteisesti piirtyvillä muodoilla. Kaupunki ja luonto yhdistyvät kauniisti muodostaen julistemaisen kokonaisuuden. 

 

3. Vsuvelaphotograhpy (Veikko Suvela) – Pyrstösulat

Tampere

50 € lahjakortti Kuusamotalo

Yksinkertainen valokuva täynnä yksityiskohtia, jossa upea kontrasti ja piirtyvät viivat tuovat mieleen kalligrafisen taideteoksen. Erikoislähikuva pyrstöstä haastaa perinteisiä luontokuvia ja erottuu edukseen. Pyrstön sulat saavat katseen kiertämään kuvaa ja kokonaisuudessa siinä on seesteinen ja tyyni tunnelma.  

 

4. Opiilovaara2 (Oula Piilovaara) – Majesteetin katse

Helsinki

40 € lahjakortti Kino Kuusamotalo

Lumoava lähikuva, jossa kyyn majesteetillinen asento pistää miettimään sen aikeita ja osaltaan juuri tämä asento tekee kuvasta mielenkiintoisen. Valokuvassa toistuu saman sävyiset värit pitäen sen yhteneväisenä. Poikkeuksena silmä ja sen eri värit, joihin katse kohdistuu. Kuvassa on kauttaaltaan mystinen tunnelma.

 

 

5. Nooabenjamin (Nooa Mikkola) – Punasotka räntäsateessa

Tunkkari

30 € lahjakortti Kino Kuusamotalo

Herkkä otos keväisestä linnun tanssista. Lumen tuoma upea tekstuuri ja juuri kevääseen heräävän luonnon värittömyys tuovat mieleen maalaustaiteellisia piirteitä. Valokuvaan on saatu ikuistettua hetki, joka kiireellisestä linnun liikkeestä ja lumen ylenpalttisesta sateesta huolimatta on rauhoittava ja hauras. 

 

 

Kunniamaininta Nooabenjamin (Nooa Mikkola) – Slurps!

Tunkkari

kirjapalkinto

Kuvaaja on saanut ikuistettua ketun veikeän ilmeen, joka herättää mielenkiinnon ja on omiaan tekemään siitä erityisen.

 

Kunniamaininta Alinanluontokuvat (Alina Alakärppä) – Metsätähti kukkii

Kontio

kirjapalkinto

Kuvaan on saatu tunnelma rauhaisasta kasvuympäristöstä. Ympäröivä vehreys pitää keskipisteessä olevaa metsätähteä syleilyssä. 

Kortelainenpyry (Pyry Kortelainen) – Ennen ensilunta

Nummela

kirjapalkinto

Valokuva on väreiltään ja kuvakulmaltaan dynaaminen. Kuvan fasaanilla on tutkivainen olemus ja vaikutelma kuvaustilanteesta on rento, mikä tekee kuvasta kiinnostavan.

 

Opiilovaara2 (Oula Piilovaara) – Perhosen siivenisku

Helsinki

kirjapalkinto

Sateen ja poutapäivän kohtaaminen. Painava, kastunut tupasvilla toimii hienona vastakohtana keveälle perhoselle. Taustan valo korostaa perhosen keveyttä.

 

Stellawphotography (Stella Lahti) – Tilhen syysruokailu

Espoo

kirjapalkinto

Upea värisommittelu, jossa marjojen punaisuus luo kirpeän ja syksyisen tunnelman. Linnun asento kaareutuu kauniisti syömään marjoja ja syömäkuvana se erottuu edukseen.