Hyppää sisältöön

Luontokuvafestivaali näkyy ja kuuluu ympäri Kuusamoa. Kuusamotalon lisäksi keskeisiä tapahtumapaikkoja ovat Kuusamo-opisto ja Hannu Hautala -luontokuvakeskus. Tämän vuoden teema on 80-vuotias suomalaisen luontovalokuvauksen grand old man Hannu Hautala ja hänen mittava elämäntyönsä.

Tapahtuman juontaa toimittaja Kimmo Ohtonen.

Torstai 9.9.2021

Kuusamo-opistolla kohdataan italialaisia valokuvaajia ja taiteilijoita. Suomalaisista luontokuvaajista opistolla esiintyvät Ari-Matti Nikula ja Jarmo Manninen.

Perjantai 10.9.2021

Kuusamotalolla ohjelma käynnistyy perjantaina juhlallisesti kahden Hannu Hautala-aiheisen kirjan julkistamisella. Juha Kauppinen on kirjoittanut tekstit Hautalan Elämäni kuvat -teokseen ja Juha Metso puolestaan kuvannut Hautalaa tämän omiin luontokuviin. Tekstit ovat toimittaja Anna-Stina Nykäsen.

Perjantai-ilta huipentuu Hannu Hautala -juhlavuoden kunniaksi nähtävään Laulu Suomaan kurjista -näyttämöteokseen. Sen jälkeen tarjolla on suolaista iltapalaa ja kuusamolaista musiikkia Hannu Hautala -luontokuvakeskuksessa.

Lauantai 11.9.2021

Lauantaina julkaistaan kansainvälisen Kuusamo Nature Photo 2021 -luontokuvakilpailun tulokset Oulankasalissa.

Päivän aikana työstää ja kuvistaan kertovat  Ville Heikkinen, Katja Ronkainen, Kirsi MacKenzie, Hannu Hautala, Raimo Sundelin, Jan van deer Greef  ja Jukka-Pekka Metsävainio.

Lauantain päätteeksi kuullaan Tjango! -konsertti ja kommentoidaan kulunutta päivää Kuusamon kaupungin isännöimässä coctail-tilaisuudessa Kuusamotalolla.

Sunnuntai 12.9.2021

Sunnuntain kuvakimaran aloittaa tapahtuman taiteellisen johtaja Lassi Rautiainen Hukkareissullaan. Päivän muut esiintyjät ovat  Asko Salmi, Terhi Tuovinen, Lassi Kujala, Marinella Himari, Markus Varesvuo  ja Johansen Arnfinn.

 

Festivaalivalmistelut ovat hyvässä vauhdissa, mutta koronapandemian vuoksi lopullinen ohjelma ja esiintyjät julkistetaan vasta kun festivaalin toteutuminen varmistuu.