Säännöt

Kilpailu on avoin kaikille ja siihen voi osallistua myös aiemmin julkaistuilla kuvilla, sekä kuvilla joilla on osallistuttu muihin kilpailuihin. Kuvien tulee olla osallistujan itse ottamia ja hänellä tulee olla kuviin kaikki oikeudet . Mikäli kuvissa esiintyy tunnistettavia henkilöitä tulee kuvaajalla olla heidän suostumuksensa kuvien julkaisemiseen. Kuvilla ei voi osallistua muihin sarjoihin.

Kilpailukuvia voi ladata 1.5.-10.7.2020.
Instagram kuvakisan kilpailuaika 1.5.-26.8.2020.

Tarkemmat säännöt ja ohjeet ovat kunkin sarjan sivulla.

Palkituista kuvista kootaan näyttely, joka on esillä Kuusamotalolla syyskuussa ja sen jälkeen se kiertää Metsähallituksen luontokeskuksissa.

Kilpailuun voi osallistua vain digitaalisilla tiedostoilla netin kautta. Jokaiseen sarjaan voi lähettää enintään 5 kuvaa. 

Sarjat

Sarja A: Hannu Hautala palkinto

Tähän sarjaan voi lähettää kuvia kaikista luonnonilmiöistä (maisemat, kasvit, linnut, nisäkkäät jne).

Siirry sarjan sivulle

Sarja B: Luonnon taidetta

Sarjaan voi osallistua millä tahansa luontoaihetta esittävällä kuvalla, joka on kameran tuottama yksi tiedosto esim. HDR, Focusstackin,  päällekkäisvalotus tai kameran liikuttelulla tehty tiedosto.
Arvostelussa huomiota kiinnitetään erityisesti ennakkoluulottomaan näkemykseen, kuvan herättämiin mielikuviin, luovaan ilmaisuun ja visuaalisuuteen. Kuvankäsittelyohjelmalla manipuloidut kuvat ei ole sallittuja.

Siirry sarjan sivulle

Sarja C: Lapset ja nuoret 

Sarjaan voi osallistua kaikenlaisilla luontoon liittyvillä valokuvilla, kuvat saavat olla myös manipuloituja. Yläikäraja 16 vuotta, alaikärajaa ei ole.  

Siirry sarjan sivulle

Sarja D: Instagram #luonnon­koordinaatit

Kilpailuun voi osallistua Instagram-sovelluksen välityksellä, merkitsemällä palveluun ladatut kuvat ja videot "#luonnonkoordinaatit" tunnisteella.

Siirry sarjan sivulle

Kuvien säätäminen

Sarjoissa vain peruskuvankäsittely on sallittu (rajaus, terävöitys, sävyjen, valoisuuden säätö, kohtuulliset kuvan osa-alueen säädöt, kennonpölyn ja kohinanpoisto jne.). Kuvan saa muuttaa mustavalkoiseksi tai sävytoonata. Maisemakuvissa panoraamakuvien yhdistäminen, HDR ja terävyysalueen laajennus ovat sallittuja. Sarjaan osallistuvan kuvan tulee kuitenkin olla mahdollisimman luonnonmukainen ja ilmentää kuvaushetken tunnelmaa ja tilannetta. Kuvan muoto on vapaa. Kuvan maksimikoko 3 Mt.

Kilpailuun ei voi osallistua trikkikuvilla tai muutoin manipuloiduilla kuvilla! Ei koske lasten ja nuorten sarjaa. 

Osallistumis­maksu

30 € sis. kaikki kategoriat.
Lasten ja nuorten sarja sekä Instagram-kuvakilpailu on maksuton.

Maksaminen

Osallistumismaksut maksettava (A, B) viimeistään kilpailun päättymispäivänä tilille:

Saaja: Kuusamon kaupunki
Danske bank
IBAN: FI56 8000 1800 8610 16
BIC: DABAFIHH
Viitteenä toimiva viesti maksun saajalle: Nature Photo/kuvakilpailu + osallistujan nimi.

Kuvien koko, nimeäminen ja lataaminen

Kuvien koko: Kilpailun kaikkiin kategorioihin voi osallistutaan ainoastaan digitaalisilla tiedostoilla parhaalla jpg-laadulla, joiden pitkän sivun mitta on 1920 pikseliä (leveys tai korkeus). Tiedostot voivat olla digitoituja dioista tai negatiiveista. Jokaiseen sarjaan voi ladata maksimissaan viisi (5) kuvaa. Kilpailukuvat voi ladata vain internetin kautta. HUOM! Ilmoittautumislomake on täytettävä joka sarjaan erikseen, mihin osallistuu.

Kilpailukuvat nimetäänsarjankoodi_kuvannumero_kuvannimi_kuvaajannimimerkki.jpg (esim. A_1_saukko_pellepeloton.jpg). HUOM! jpg merkin jälkeen ei saa laittaa enää numeroita. Jokaisen kuvan metadataan on merkittävä kuvaajan nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Osallistuminen

Kilpailukuvat ladataan sarjan omalla sivulla. Latausmahdollisuus sulkeutuu 10.7.2020 klo 23.59. 

Orginaali­tiedosto

Originaalitiedostoja ei lähetetä kilpailuun osallistumisen yhteydessä. Palkituilta kuvaajilta tullaan pyytämään originaali/ originaalitiedosto viimeistään elokuun alussa viikolla 31. Originaalitiedosto tulee toimittaa tuomaristolle viikon sisällä pyynnön lähettämisestä. Originaalitiedosto on alkuperäinen muokkaamaton kameran tiedosto: RAW, DNG, CR2, NEF, TIF jne. Skannatuissa diossa ja negatiiveissa originaali on dia tai negatiivi. 

Lasten ja nuorten C sarjassa originaaleja ei tarvita. 

Tuomaristo

Olli Lamminsalo (Pj), Paavo Hamunen, Mika Honkalinna ja vaihtuvana tuomarina Susanna Aarnio.

Kilpailuun osallistuja sitoutuu noudattamaan kilpailun sääntöjä. Tuomaristo voi hylätä sääntöjen vastaisen kuvan myös voittajakuvien valinnan ja julkaisemisen jälkeen. Tuomariston päätöksistä ei voi valittaa.

Tulokset

Tulokset julkistetaan kotisivuillamme, sosiaalisessa mediassa ja laajalti eri tiedotusvälineissä.

Järjestäjän oikeudet kuviin

Kilpailun järjestäjällä on oikeus käyttää palkittuja kuvia veloituksetta Kuusamo Nature Photon tiedotuksessa ja markkinoinnissa painetussa ja sähköisessä mediassa ja kilpailun tuloksista kertovassa kiertävässä valokuvanäyttelyssä. Lisäksi Kuusamo Nature Photo voi veloituksetta näyttää myös palkitsemattomia kuvia kilpailun annista kertovassa multimediaesityksessä, joka esitetään kilpailun voittajien julkistamistilaisuudessa Kuusamotalolla. 

Kilpailun tulokset ja voittajakuvat tullaan julkaisemaan Kuusamo Nature Photon kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa, sekä eri lehdissä, niiden nettisivuilla ja somekanavilla ja eri uutiskanavilla.

Kilpailukuvia tai niiden oikeuksia ei tulla myymään eteenpäin, eikä kuvia tulla käyttämään kaupallisessa tarkoituksessa ilman kuvaajan erillistä suostumusta.

merkki

@ Kuusamo Nature Photo

Muutokset mahdollisia

kuusamologo  kuusamotalo logo  metsahallitus2018  knplogo   hh logo fi   PPKYOlogo uusi

ruka    suomenluonto     lassirautiainen   Kuusamo opisto    minerva

taike taideneuvosto vaaka

rajala   sasta logoski innSony weblogo 178x50

koillissanomat