Säännöt

Kilpailu on avoin kaikille ja siihen voi osallistua myös aiemmin julkaistuilla kuvilla, sekä kuvilla joilla on osallistuttu muihin kilpailuihin. Kuvien tulee olla osallistujan itse ottamia ja hänellä tulee olla kuviin kaikki oikeudet. Mikäli kuvissa esiintyy tunnistettavia henkilöitä tulee kuvaajalla olla heidän suostumuksensa kuvien julkaisemiseen. 

Kilpailuaika on 1.5.–10.7.2020. Ohjeet kuvien välittämiseen löytyvät sarjakohtaisista tiedoista. 

Instagram-sarjojen kilpailuaika on 1.5.–26.8.2020.

Palkituista kuvista kootaan näyttely, joka on esillä Kuusamotalolla syyskuussa ja sen jälkeen se kiertää Metsähallituksen luontokeskuksissa.
Kilpailuun voi osallistua vain digitaalisilla tiedostoilla, jotka välitetään netin kautta. Jokaiseen sarjaan voi lähettää enintään 5 kuvaa. Kilpailukuvat ladataan sarjan omalla sivulla. Latausmahdollisuus sulkeutuu 10.7.2020 klo 23.59.

Tuomaristo

Jonna Kalliomäki (pj), Paavo Hamunen, Mika Honkalinna ja vaihtuvana tuomarina Eeva Mäkinen.
Kilpailuun osallistuja sitoutuu noudattamaan kilpailun sääntöjä. Tuomaristo voi hylätä sääntöjen vastaisen kuvan myös voittajakuvien valinnan ja julkaisemisen jälkeen. Tuomariston päätöksistä ei voi valittaa.

Tulokset

Tulokset julkistetaan kotisivuillamme, sosiaalisessa mediassa ja laajalti eri tiedotusvälineissä.

Järjestäjän oikeudet kuviin

Kilpailun järjestäjällä on oikeus käyttää palkittuja kuvia veloituksetta Kuusamo Nature Photon tiedotuksessa ja markkinoinnissa painetussa ja sähköisessä mediassa ja kilpailun tuloksista kertovassa kiertävässä valokuvanäyttelyssä. Lisäksi Kuusamo Nature Photo voi veloituksetta näyttää myös palkitsemattomia kuvia kilpailun annista kertovassa multimediaesityksessä, joka esitetään kilpailun voittajien julkistamistilaisuudessa Kuusamotalolla.


Kilpailun tulokset ja voittajakuvat tullaan julkaisemaan Kuusamo Nature Photon kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa, sekä eri lehdissä, niiden nettisivuilla ja somekanavilla ja eri uutiskanavilla. Kilpailukuvia tai niiden oikeuksia ei tulla myymään eteenpäin, eikä kuvia tulla käyttämään kaupallisessa tarkoituksessa ilman kuvaajan erillistä suostumusta.

Osallistumismaksu

Kuvaajakohtainen kilpailumaksu on 30 euroa.

Se maksetaan viimeistään kilpailun päättymispäivänä järjestäjän tilille.

Danske bank

Saaja: Kuusamon kaupunki

IBAN: FI56 8000 1800 8610 16

BIC: DABAFIHH

Viite / viesti maksun saajalle: Nature Photo/kuvakilpailu + osallistujan nimi

 

Sarjat

Sarja A: Hannu Hautala -palkinto

Tähän sarjaan voi lähettää kuvia kaikista luonnonilmiöistä (maisemat, kasvit, linnut, nisäkkäät jne).

Siirry sarjan sivulle

Sarja B: Luonnon taidetta

Sarjaan voi osallistua millä tahansa luontoaihetta esittävällä kuvalla, joka on kameran tuottama yksi tiedosto esim. HDR, Focus stackin, päällekkäisvalotus tai kameran liikuttelulla tehty tiedosto.Arvostelussa huomiota kiinnitetään erityisesti ennakkoluulottomaan näkemykseen, kuvan herättämiin mielikuviin, luovaan ilmaisuun ja visuaalisuuteen. Kuvankäsittelyohjelmalla manipuloidut kuvat ei ole sallittuja.

Siirry sarjan sivulle

Sarja C (Instagram): Lapset ja nuoret 

Sarjaan voi osallistua kaikenlaisilla luontoon liittyvillä valokuvilla, kuvat saavat olla myös manipuloituja. Yläikäraja 16 vuotta, alaikärajaa ei ole. Kilpailuun osallistutaan Instagram-sovelluksen välityksellä merkitsemällä palveluun ladatut kuvat  #ksluonto  #koillissanomat ja #kuusamonaturephoto20 -tunnisteella.

Siirry sarjan sivulle

Sarja D (Instagram): Ruka-Kuusamon luonnonkoordinaatit

Kilpailuun voi osallistua Instagram-sovelluksen välityksellä, merkitsemällä palveluun ladatut kuvat
ja videot #luonnonkoordinaatit ja #kuusamonaturephoto20 tunnisteella.

Siirry sarjan sivulle

merkki

@ Kuusamo Nature Photo

Muutokset mahdollisia

Lippu Ja Tunnuslause

Leader

kuusamologo  kuusamotalo logo  metsahallitus2018  knplogo   hh logo fi   PPKYOlogo uusi

ruka    suomenluonto     lassirautiainen   Kuusamo opisto    minerva

taike taideneuvosto vaaka

rajala   sasta logoski innSony weblogo 178x50

koillissanomat