Hyppää sisältöön
Kotkat parittelevat
Hannu Hautala: Parittelevat kotkat

Otitko erityisen hyvän luontokuvan?

Kuusamo Nature Photo -luontokuvakilpailun pääsarjat eli Hannu Hautala- ja Luonnon taidetta-sarjat, Pohjois-Pohjanmaa-sarja sekä lasten ja nuorten Instagram-sarja ovat avoinna 15.5. – 31.7.2021 välisen ajan.

Kilpailu on avoin kaikille ja siihen voi osallistua myös aiemmin julkaistuilla kuvilla sekä kuvilla, joilla on osallistuttu muihin alan kilpailuihin niin koti- kuin ulkomailla. Kuvien tulee olla osallistujan itse ottamia ja hänellä tulee olla kuviin kaikki oikeudet. Mikäli kuvissa esiintyy tunnistettavia henkilöitä, tulee kuvaajalla olla heidän suostumuksensa kuvien julkaisemiseen.

@rukakuusamo Instagram-sarjan kilpailuaika on 15.5. – 24.8.2021.

Palkituista kuvista tehdään näyttely, joka on esillä tapahtuman nettisivuilla sekä tietysti Nature Photo -luontokuvatapahtumassa.

 • Kilpailu on avoin kaikille ja siihen voi osallistua myös aiemmin julkaistuilla kuvilla, sekä kuvilla joilla on osallistuttu muihin kilpailuihin. Kuvien tulee olla osallistujan itse ottamia ja hänellä tulee olla kuviin kaikki oikeudet. Mikäli kuvissa esiintyy tunnistettavia henkilöitä tulee kuvaajalla olla heidän suostumuksensa kuvien julkaisemiseen.

  Kilpailuun osallistuja sitoutuu noudattamaan kilpailun sääntöjä.

  Kilpailuaika on 15.5.–31.7.2021. Ohjeet kuvien välittämiseen löytyvät sarjakohtaisista tiedoista.

  Instagram-sarjojen kilpailuaika on 15.5.–26.8.2021.

  Palkituista kuvista kootaan näyttely, joka on esillä Kuusamotalolla syyskuussa ja sen jälkeen se kiertää Metsähallituksen luontokeskuksissa.

 • Kilpailuun voi osallistua vain digitaalisilla tiedostoilla, jotka välitetään netin kautta. Jokaiseen sarjaan voi lähettää enintään 5 kuvaa. Kilpailukuvat ladataan sarjan omalla sivulla. Latausmahdollisuus sulkeutuu 31.7.2021 klo 23.59. Kuvien latauksen jälkeen niitä ei pysty muokkaamaan tai poistamaan palvelimelta.

  Katso osallistumisohjeet ja -linkit kunkin kilpailukategorian sivulla.

 • Valokuvakilpailun tuomariston puheenjohtajana toimii Jonna Kalliomäki, vakituisina tuomareina Paavo Hamunen ja Mika Honkalinna sekä vaihtuvana tuomarina Taru Rantala. Tuomaristo voi hylätä sääntöjen vastaisen kuvan myös voittajakuvien valinnan ja julkaisemisen jälkeen. Tuomariston päätöksistä ei voi valittaa.

 • Tulokset julkistetaan kotisivuillamme, sosiaalisessa mediassa ja laajalti eri tiedotusvälineissä.

 • Kilpailun järjestäjällä eli Kuusamon kaupungin kulttuuritoimella on oikeus käyttää palkittuja kuvia veloituksetta Kuusamo Nature Photon tiedotuksessa ja markkinoinnissa painetussa ja sähköisessä mediassa ja kilpailun tuloksista kertovassa kiertävässä valokuvanäyttelyssä. Lisäksi Kuusamo Nature Photo voi veloituksetta näyttää myös palkitsemattomia kuvia kilpailun annista kertovassa multimediaesityksessä, joka esitetään kilpailun voittajien julkistamistilaisuudessa Kuusamotalolla.

  Kilpailun tulokset ja voittajakuvat tullaan julkaisemaan Kuusamo Nature Photon kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa, sekä eri lehdissä, niiden nettisivuilla ja somekanavilla ja eri uutiskanavilla. Kilpailukuvia tai niiden oikeuksia ei tulla myymään eteenpäin, eikä kuvia tulla käyttämään kaupallisessa tarkoituksessa ilman kuvaajan erillistä suostumusta.